Čestitke ob lunarnem novem letu

0
1148
Foto: CNA
Foto: CNA

Predsednica Tsai Ing-wen je v svoji poslanici ob lunarnem novem letu zaželela vsem prebivalcem Tajvana vesele praznike in opozorila na težke izzive, ki jih je svetu prinesel covid-19 ter izrazila upanje, da se bodo s cepljenjem tudi ostale države sveta lahko pridružile Tajvanu v normalnem življenju.

Tajvan razvija lastna domača cepiva kot tudi kupuje cepiva iz tujine. S prvimi odmerki cepiv bodo zaščitili zdravstveno osebje in vse ključne delavce, nato pa po določenem vrstnem redu cepili še ostale prebivalce.

Tsaijeva je dejala, da se številni v tujini živeči Tajvanci ob letošnjem lunarnem novem letu zaradi pandemije niso mogli vrniti domov, mnogi pa so še vedno v karantenskih postajah ali karantenskih hotelih. Vsem je v različnih tajvanskih jezikih zaželela veselo novo leto ter obenem pozvala k enotnosti in solidarnosti.

V kantonščini je voščila tudi vsem tajvanskim prijateljem v Hong Kongu ter jih pozvala, da naj ne pozabijo, da je demokracija še vedno najboljša oblika vlade, čeprav ni popolna. »Držite se svojih prepričanj in ne obupajte,« je še dodala.

Ob koncu poslanice je predsednica izrazila lepe želje tudi vsem etničnim kitajskim prijateljem in vsem prijateljem po vsem svetu.