Začenja se tradicionalno romanje Dajia Mazu

0
894
Foto: Taiwan Today, MOFA
Foto: Taiwan Today, MOFA

Znamenito romanje Dajia Mazu, ki se je danes začelo v osrednjem Tajvanu, bo predvajano v živo v kar 11 tujih jezikih, kar dokazuje živahnost verske kulture v državi.

Devetdnevno romanje, ki se bo začelo z odhodom iz templja Jenn Lann (鎮瀾宮) v Taichungu (臺中) se bo na 340 kilometrski krožni procesiji ustavilo v šestih templjih v različnih tajvanskih mestih.

Otvoritveno ceremonijo bo prvič v zgodovini v živo predvajal Radio Taiwan International v 11 različnih jezikih v aplikaciji za pretakanje v živo 17Live. Oddaja bo dosegla ne le domače gledalce, temveč tudi gledalce v drugih državah, vključno z Avstralijo, Kanado, Indonezijo, Japonsko, Rusijo, Savdsko Arabijo, Singapurjem, Južno Korejo, Tajsko, Vietnamom, Združenim kraljestvom in ZDA.

Discovery Channel je vsakoletno romanje označil za enega izmed treh največjih verskih dogodkov na svetu. Romanje Dajia Mazu je težko pričakovani dogodek lokalne kulture in verske tradicije, ki sega 200 let nazaj. Vsako leto poteka ob praznovanju rojstnega dne najbolj čaščene boginje Matsu (媽祖), ki se letos obeležuje 4. maja.