Letalski našitek s Formoškim medvedom, ki udari medvedka Puja, je postal velika uspešnica

0
171
Foto: CNA.
Foto: CNA.

Oblikovalec priljubljenega našitka Hsu Fu-yu (徐福佑) je dejal, da je bil namen njegovega izdelka politična satira, s katero je želel izraziti podporo tajvanski vojski.

Na vojaškem pilotskem našitku je upodobljen Formoški medved, ki močno udari medvedka Puja. 

Ob podrobnejšem pregledu je razvidno, da ima črni medved v rokah tajvansko zastavo, medvedek Pu, oblečen v značilno rdečo barvo, pa po udarcu svojega kolega izpusti svoj, s petimi zvezdicami okrašen, lonček medu.

Na Kitajskem so namreč prepovedali vsakršno objavo lika medvedka Puja zaradi njegove podobnosti s kitajskim predsednikom Xi Jinpingom. 

Našitek je Hsu izdelal lani kot odziv na vse pogostejše kitajske provokacije vojaških sil namenjene Tajvanu. Na njem je všil angleško besedo »scramble«, ki se nanaša na razvrstitev tajvanskih bojnih letal kot odgovor na nenehne manevre kitajskih zračnih sil.

S tem je želel izraziti svojo podporo tajvanski vojski, šele pred kratkim pa je ugotovil, da ga nekateri vojaki ponosno nosijo in krepijo moralo.

Šivanje našitkov za vojaška oblačila je tradicionalna praksa. Hsu trenutno prodaja svoje izdelke v svoji trgovini Wings Fan Journal v Taoyuanu, ki je namenjena vsem ljubiteljem vojske in letalstva.