Izdana 10.000. zlata zaposlitvena kartica za tuje talente

0
103
Foto: CNA.
Foto: CNA,

Predsednik Lai Ching-te (賴清德) je podelil štiri zlate kartice za zaposlovanje, med njimi tudi prelomno 10.000. kartico.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v predsedniškem uradu, sta zlati kartici za zaposlitev prejela Yoshinari Fukumoto, vodja informacijske varnosti skupine Rakuten, ter Linda Jeng (鄭雯文), vodja globalne strategije Web3 pri Svetu za inovacije na področju kriptovalut ter ustanoviteljica in izvršna direktorica podjetja Digital Self Labs.

Mark Fischer, glavni komercialni direktor vzhodnoazijske Super lige, in Donghui Lu (盧東暉), predsednik družbe Micron Technology Taiwan, sta prav tako prejela posebna dovoljenja za bivanje.

Cilj vladne pobude za zlato kartico zaposlitve je povečati globalno konkurenčnost Tajvana in ga narediti za privlačno destinacijo za delo in življenje mednarodnih strokovnjakov.

Zlata kartica za zaposlitev, ki jo je predsednik Lai uvedel leta 2018, ko je bil premier, vključuje vizum za prebivanje, delovno dovoljenje, potrdilo o prebivanju tujca in dovoljenje za ponovni vstop za visokokvalificirane posameznike v različnih panogah.

Imetniki kartice, ki prvič delajo na Tajvanu in izpolnjujejo določene pogoje, lahko zaprosijo tudi za 50-odstotno oprostitev davka na letni dohodek od plače, ki v prvih petih letih presega 3 milijone tajvanskih dolarjev (92.000 USD).Letošnje podelitve zlatih kartic se je udeležil tudi Steven Chen (陳士駿), tajvansko-ameriški soustanovitelj YouTuba in prvi prejemnik zlate kartice za zaposlovanje.