Nemški proizvajalec čipov Infineon bo na Tajvanu vzpostavil raziskovalno-razvojni center

0
103
Foto: Ministrstvo za gospodarstvo, CNA.
Foto: Ministrstvo za gospodarstvo, CNA.

Nemško podjetje Infineon Technologies AG, največji svetovni proizvajalec čipov za avtomobilsko industrijo, bo na Tajvanu vzpostavilo raziskovalno-razvojni center, ki bo po ocenah stal 1,2 milijarde tajvanskih dolarjev (37,06 milijona USD). 

Ustanovitev centra za raziskave in razvoj naprednih polprevodnikov za avtomobilsko industrijo in brezžične komunikacije sta na dogodku za javnost, ki je potekal na Nemškem inštitutu v Tajpeju, objavila tajvansko ministrstvo za gospodarstvo in podjetje Infenion.

Center bo vključeval prenos Infineonove nove generacije tehnologije na Tajvan za razvoj in proizvodnjo čipov bluetooth.

Minister za gospodarstvo J. W. Kuo (郭智輝) je dejal, da naj bi ustanovitev Infineonovega centra za raziskave in razvoj Tajvanu predstavila vodilno svetovno avtomobilsko tehnologijo brezžičnega daljinskega upravljanja, okrepila tehnično sodelovanje med domačimi proizvajalci in mednarodnimi strokovnjaki za avtomobilsko elektroniko ter pomagala domačim industrijskim akterjem vstopiti na mednarodni avtomobilski trg.

Sam Geha, izvršni podpredsednik za internet stvari, računalništvo in brezžično poslovanje pri Infineonu, je na dogodku povedal, da je podjetje na Tajvanu močno prisotno že od leta 1999 in da je navdušen nad tajvanskim živahnim inovacijskim ekosistemom, vključno z visoko usposobljenimi talenti za raziskave in razvoj ter močnimi industrijskimi grozdi.

Po uradnih podatkih ministrstva, bo Infineon v okviru programa globalnega partnerstva prejel subvencijo v višini 480 milijonov tajvanskih dolarjev, sam pa zbral 720 milijonov tajvanskih dolarjev za ustanovitev centra. Po ustanovitvi centra bi lahko Infineon na Tajvanu vložil 2,7 milijarde tajvanskih dolarjev in ustvaril 60 milijard tajvanskih dolarjev proizvodne vrednosti za tajvansko avtomobilsko industrijo, kot je ocenilo ministrstvo.