Tajvanski telovadec Tang Chia-hung osvojil zlato na Šalamunovem memorialu

0
67
Foto: CNA, 唐嘉鴻 .
Foto: CNA, 唐嘉鴻 .

Tajvanski gimnastičar Tang Chia-hung (唐嘉鴻) je v nedeljo na Šalamunovem memorialu 2024 v Mariboru osvojil zlato medaljo na drogu, s stopnjo težavnosti 6,8 in skupno oceno 15,400.  

Tangova zmaga na tem tekmovanju je podaljšala niz njegovih izjemnih nastopov pred poletnimi olimpijskimi igrami v Parizu, na katerih si je že zagotovil uvrstitev.

Tekmovanje v Mariboru, ki je potekalo od 5. do 9. junija, je bila 55. izvedba gimnastičnega tekmovanja in eden od treh evropskih dogodkov, na katerih je Tang tekmoval pred olimpijskimi igrami.

Po besedah njegovega trenerja Weng Shih-hanga (翁士航) je bil glavni cilj Tangove ekipe, da mu pomaga utrditi mesto vrhunskega telovadca, po njegovem osebnem rekordu, ki ga je dosegel prejšnji teden na Svetovnem pokalu v športni gimnastiki v Kopru. S tem bo lahko izboljšal svoje možnosti v Parizu, saj bo večina evropskih sodnikov iz teh tekmovanj sodila tudi na olimpijskih igrah.

Vir: siaodashih.com.

Trener Weng je še razkril, da bo Tang odpotoval v Švico na desetdnevni trening, na katerem se bo navadil na evropsko hrano in se seznanil z opremo, ki bo uporabljena na julijskih olimpijskih igrah v Parizu.