Odprtje tajvanskega urada v Milanu predvideno v oktobru

0
135
Foto: CNA
Foto: CNA

Tajvan bo oktobra letos v Milanu odprl svoje drugo predstavništvo v Italiji, je v četrtek sporočilo tajvansko ministrstvo za zunanje zadeve (MOFA).

Namen ustanovitve novega urada, ki je bila napovedana aprila, je po navedbah ministrstva spodbujati tesnejše gospodarske in trgovinske vezi z Milanom, ki ni le finančna prestolnica Italije, temveč tudi njeno najuspešnejše mesto na področju proizvodnje in trgovine.

Poleg spodbujanja dvostranskega gospodarskega sodelovanja bo urad v Milanu nudil tudi konzularne in nujne storitve tajvanskim turistom in izseljencem, ki prebivajo v severni Italiji.

Tajvan ima trenutno v Italiji eno predstavništvo v Rimu. Ko bo urad v Milanu dokončan, bo Italija poleg Združenega kraljestva, Nemčije, Francije in Švice postala peta evropska država, ki bo imela več kot en tajvanski predstavniški urad, je sporočilo ministrstvo.

Poleg tajvanskega predstavništva v Milanu v Italiji deluje tudi Tajvanski trgovinski center, ki tajvanskim podjetjem pomaga pri vstopu na tuje trge in krepi njihovo globalno konkurenčnost.

Oktobra lani je eden glavnih tajvanskih letalskih prevoznikov, EVA Airways, uvedel novo potniško linijo med Tajpejem in Milanom.