Tajvanska ministrica za digitalno tehnologijo uvrščena na seznam 100 najvplivnejših mislecev na svetu

0
2172
FOTO: MOFA

Ameriška revija Foreign Policy je v svoj seznam 100 najvplivnejših globalnih mislecev uvrstila ministrico Audrey Tang in investitorja v tvegani kapital Kai-fu Lee-ja.

Audrey Tang je bila leta 2016 imenovana za ministrico za digitalno tehnologijo in ​​nadzira številne kreativne ukrepe za poglobitev sodelovanja med vlado in prebivalci pri oblikovanju zakonodaje, politike in programov. Med ukrepi je bila tudi vzpostavitev mreže uradnikov v vsakem ministrstvu, ki so zadolženi za sodelovanje s civilno družbo in laboratoriji za socialne inovacije, ustanovo za spodbujanje novih socialnih podjetij in organiziranje javnih srečanj pod vodstvom države.

Kai-fu Lee je pritegnil pozornost revije s svojo trditvijo, da lahko umetna inteligenca in človeštvo soobstajata, če družba spremeni svoj temeljni koncept dela kot tudi s svojimi prvimi inovacijami v tehnologiji prepoznavanja govora. Lee je ustanovitelj sklada tveganega kapitala Sinovation Ventures s sedežem v Pekingu. Pred tem je delal za tehnološke orjake, kot so Apple Inc., Google LLC in Microsoft Corp.