Tajvanski prispevek svetovnemu zdravstvu

0
176
Health for all / Taiwan can help
Health for all / Taiwan can help

Ministrstvo za zunanje zadeve je pred 76. zasedanjem Svetovne zdravstvene skupščine (WHA), ki bo od 21. do 30. maja v Ženevi v Švici, objavilo kratek film, ki predstavlja kako lahko Tajvan prispeva k svetovnemu zdravju.

Film »The Doctor Is In« (Zdravnik je tu) prek različnih poročil, ki se predvajajo na televiziji v zdravnikovi dnevni sobi, opisuje, kako Tajvan zagotavlja storitve, ki rešujejo življenja ljudi po vsem svetu.

Denimo, tajvanski mednarodni center za usposabljanje v zdravstvu je v zadnjih 20 letih pomagal usposobiti več kot 2.000 zdravstvenih delavcev iz 77 držav. Tajvan že od petdesetih let prejšnjega stoletja ponuja tudi neposredno zdravstveno pomoč in tehnične storitve afriškim državam.

Med pandemijo covida-19 je Tajvan svojim zaveznikom pomagal pri ohranjanju materinskega varstva. Tajvanski nacionalni zdravstveni sistem pokriva kar 99,9 odstotka prebivalcev države in vključuje tudi prebivalce, ki so tuji državljani.

Tajvan je nedvomno pripravljen in sposoben pomagati Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) pri doseganju cilja, da se ljudem po svetu zagotovi najvišjo možno raven zdravstvenega varstva.

The doctor is in