EU bo na forumu Tajvanu predstavila priložnosti za naložbe

0
1499

Države članice Evropske unije bodo 22. septembra v Tajpeju tajvanskim podjetjem predstavile evropsko investicijsko okolje, je sporočil Evropski gospodarski in trgovinski urad (EETO) na Tajvanu.

»Z vlaganjem v Evropo ustvarjamo dodano vrednost v naših odnosih,« je dejal vodja EETO Filip Grzegorzewski in poudaril, da je zdaj pravi čas za vstop v Evropo, v največji enotni trg na svetu s 450 milijoni potrošnikov, s prostim pretokom kapitala, blaga, ljudi in storitev znotraj EU.

Dodal je, da si tajvanska podjetja lahko pomagajo razširiti svoja tržišča tudi s pomočjo 41 trgovinskih sporazumov, ki jih je regionalni blok podpisal s 72 državami po vsem svetu.

Minister za zunanje zadeve Joseph Wu (吳釗燮) je tajvanska podjetja podobno spodbudil k vlaganju v EU, enako mislečega partnerja, s čimer bi okrepila varnost globalne dobavne verige, zlasti na področju zdravstva, tehnologij pete generacije in zelene energije. Prvi mednarodni investicijski forum EU bo potekal v mednarodnem kongresnem centru v Tajpeju.