Kar pet tajvanskih podjetij in ustanov uvrščenih med 100 najbolj inovativnih na svetu

0
1020
Foto: CNA
Foto: CNA

Rekordnih pet tajvanskih podjetij in institucij je bilo uvrščenih na seznam »Top 100 Global Innovators« za leto 2021, ki ga pripravlja informacijsko in analitično podjetje Clarivate.

Kandidate ocenjujejo na podlagi analize intelektualne lastnine in prijavljenih patentov v skladu s štirimi glavnimi kriteriji: »Obseg«, »Uspešnost«, »Vpliv« in »Globalizacija«.

Letos so na prvem mestu ZDA z 42 podjetji in institucijami, sledi Japonska z 29, ter Tajvan in Južna Koreja s po petimi.

Tajvanski gigant za proizvodnjo elektronike Hon Hai Precision Industry Co., na svetovnem trgu znan tudi kot Foxconn, je eno izmed podjetij uvrščenih na prestižni seznam ter edino tajvansko podjetje, ki se na seznamu nahaja že štiri zaporedna leta.

Quanta Computer Inc., tajvanska vodilna pogodbena proizvajalka prenosnih računalnikov, je na seznam uvrščena tretje leto zapored.

Drugi dve tajvanski družbi na seznamu pa sta proizvajalec računalnikov Asustek Computer Inc.in elektronski konglomerat Kinpo Electronics.

Tajvanski raziskovalni inštitut za industrijsko tehnologijo (ITRI), je eden od zgolj petih vladnih in akademskih raziskovalnih institucij na svetu, ki so se letos uvrstile na seznam. ITRI ​​je na seznam za dosežke na področju inovacij vključen že pet zaporednih let.