8 hotelov in 2 zdravilišča na Tajvanu med zmagovalci lestvice Forbes Travel Guide 2023

0
171
Foto: Mandarin Oriental, CNA.
Foto: Mandarin Oriental, CNA.

Med zmagovalci letošnjega izbora Forbesovega turističnega vodnika Forbes Travel Guide Star Awards je osem tajvanskih hotelov in dve tajvanski zdravilišči, pri čemer je bil Mandarin Oriental v Tajpeju že sedmo leto zapored ocenjen s petimi zvezdicami.

Revija Forbes, ki je 15. februarja na spletu objavila seznam zmagovalcev, je ocenjevala 1956 hotelov, restavracij in zdravilišč po vsem svetu.

Na spletni strani je navedeno, da so inšpektorji v vsakem od hotelov bivali tri dni in dve noči ter se izdajali za običajne goste, da bi ocenili do 900 različnih objektivnih meril.

Ocena pet zvezdicami je namenjena le izjemnim, pogosto kultnim objektom s skoraj brezhibnimi storitvami in neverjetno opremo, letos pa je to oceno prejelo 360 hotelov po vsem svetu.

Štirje hoteli na Tajvanu – Regent Taipei, Taipei Marriott Hotel, W Taipei in Shangri-La’s Far Eastern Plaza Hotel, Taipei – so prejeli štiri zvezdice, hoteli Grand Hyatt Taipei, Humble House Taipei in Eslite Hotel pa so bili pri Forbesu ocenjeni kot »priporočljivi«.