STO ceni tajvansko pomoč za trgovino

0
196
Foto: MOFA, ROC Taiwan.
Foto: MOFA, ROC Taiwan.

Tajvan je zavezan sodelovanju z vsemi članicami Svetovne trgovinske organizacije, je na svetovnem pregledu pomoči za trgovino v začetku tega meseca sporočilo tajvansko stalno predstavništvo v Ženevi.

Po podatkih tajvanskega ministrstva za zunanje zadeve je misija med dogodkom navedla, da je Tajvan leta 2022 zagotovil 432 milijonov USD uradne razvojne pomoči. Pomoč je med drugim usmerjena v prilagajanje podnebnim spremembam, okrevanje po Covidu-19, krepitev vloge žensk ter v zmanjševanje revščine in neenakosti.

Tajvan si prizadeva pomagati najmanj razvitim državam in gospodarstvom v razvoju pri vstopu v večstranski trgovinski sistem, hkrati pa ohranja osredotočenost na doseganje ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov.

Kot odgovoren član STO in mednarodne skupnosti si Tajvan nenehno prizadeva za poglobitev sodelovanja z zavezniki in podobno mislečimi partnerji na podlagi načel pragmatizma, vzajemne pomoči in vzajemnih koristi. Tajvanska vlada bo še naprej širila izmenjave z drugimi državami in še naprej ostala trden partner za globalni trajnostni razvoj, je dejalo tajvansko ministrstvo.