Prva serija litovskega ruma razprodana v manj kot eni uri

0
375
Foto: CNA
Foto: CNA

Serija 1200 steklenic temnega ruma iz Litve je bila v torek zjutraj v celoti razprodana v manj kot eni uri, potem ko je prišla na police tajvanskega koncerna Taiwan Tobacco and Liquor Corp. (TTL). 

Serija je del pošiljke 20.400 steklenic, ki jih je koncern kupil, da bi preprečil škodo, ki bi nastala v kolikor bi pošiljka zaradi kitajskih sankcij bila blokirana s strani kitajske carine. 

Kitajska je namreč v začetku decembra odstranila Litvo s seznama držav izvora, s čimer je skorajda povsem preprečila vstop litovskemu tovoru na Kitajsko. S tem se baltskemu narodu maščuje za odločitev, da odpre de facto veleposlaništvo z uradnim imenom »Tajvan«. 

Pri FamilyMartu, eni od vodilnih trgovinskih verig na Tajvanu, je bilo vseh razpoložljivih 1800 steklenic rezerviranih v 15 minutah po tem, ko so bile na voljo za prednaročilo.

Preostale steklenice iz pošiljke bodo na policah trgovin po lunarnem novem letu. Glede na priljubljenost ruma in podporo tajvanske javnosti, TTL že razmišlja o sklenitvi dolgoročnega partnerstva z litovskim proizvajalcem ruma, MV Group Production.