Rekordno velik sejem SEMICON Taiwan

0
716
Foto: CNA
Foto: CNA

Letošnjega mednarodnega sejma v sektorju polprevodniške tehnologije SEMICON Taiwan, ki se bo začel 28. decembra, se bo udeležilo rekordno število razstavljavcev.

Letni dogodek, ki je bil zaradi pandemije Covida-19 iz septembra prestavljen na konec decembra, bo predstavil 2.150 stojnic 650 razstavljavcev, kar je največ od leta 1996, poroča SEMI, industrijsko združenje podjetij s področja oblikovanja elektronike in oskrbovalnih verig za proizvodnjo (nekdanji Semiconductor Equipment and Materials International), organizacija, ki povezuje približno 2.400 podjetij in več kot 1,3 milijona strokovnjakov po vsem svetu.

Terry Tsao (曹世綸), direktor trženja pri SEMI in predsednik SEMI Taiwan, je v sporočilu za javnost dejal, da letošnja sejemska zasedba odraža pomemben položaj Tajvana v svetovni industriji polprevodnikov.

Eden od vrhuncev sejma bo posebna cona za inovacije sestavljenih polprevodnikov, ki postajajo prihodnost industrije, saj silicijevi čipi dosegajo svoje meje. Na sejmu bodo predstavljeni tudi najsodobnejše rešitve na področju heterogene integracije, zelene proizvodnje, pametne in napredne proizvodnje, naprednega testiranja in strateških materialov.