Tajvan povprašuje po umetni inteligenci, vetrni energiji na morju in talentih za oblikovanje integriranih vezij

0
889
Foto: CNA
Foto: CNA

Tajvanski sektorji umetne inteligence, razvoja vetrne energije na morju in oblikovanja integriranih vezij bodo v naslednjih treh letih zagrizeno iskali talente, je v svojem poročilu izpostavil Nacionalni svet za razvoj (NDC), največja tajvanska agencija za gospodarsko načrtovanje.

Med 21 glavnimi industrijskimi panogami, ki jih agencija analizira, so vključene tudi komunikacije, podatkovne storitve, pametni stroji, sončna energija, polprevodniški materiali, kibernetska varnost, storitve oblikovanja, proizvodnja hrane, vesoljska industrija, ladjedelništvo, proizvodnja ladij, turizem, bančništvo, vrednostni papirji in zavarovalništvo.

NDC ocenjuje, da bo pomanjkanje talentov v industriji umetne inteligence predstavljalo približno 13,9 odstotka celotne delovne sile, ki jo bo industrija potrebovala v naslednjih treh letih. V industriji razvoja vetrne energije na morju bo ta številka znašala 13,7 odstotka, v industriji oblikovanja IC pa bo razlika znašala 11,7 odstotka. Več kot polovica iskanih talentov med analiziranimi panogami bo na področjih raziskav in razvoja, razvoja programske opreme, inženiringa, informacijske komunikacije in razvoja sistemov.