Podpredsednik Lai obljublja, da bo poglobil vezi med Tajvanom in Evropo

0
924
Foto: Taiwan Today
Foto: Taiwan Today

Podpredsednik Lai Ching-te (賴淸德) je ob udeležbi zdravstvenega foruma med Evropsko unijo in Tajvanom 27. aprila v Tajpeju izrazil, da je Tajvan zavezan poglabljanju sodelovanja in izmenjav z evropskimi državami v obdobju po pandemiji.

Po Laijevih besedah ​​je pandemija izpostavila ranljivosti svetovnega gospodarstva. Nova pobuda s strani EU za poglobitev povezav z Azijo, vključno s Tajvanom, kaže, da je čas za okrepitev odnosov, je dodal.

Uspeh tajvanskega modela dokazuje, da je demokratično upravljanje najboljši pristop k obvladovanju pandemije in kriz, je dejal Lai. Model tudi prikazuje, kako lahko Tajvan pomaga uresničiti cilj Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) »Zdravje za vse«, je dodal.

Ko se svet pripravlja na vstop v obdobje po pandemiji, obstaja veliko možnosti za partnerstva med Tajvanom in evropskimi državami. Vlada se veseli okrepitve sodelovanja z Evropo na področjih, kot so biotehnologija, upravljanje zdravja, digitalno zdravje in razvoj cepiv, je dodal podpredsednik. Med drugimi odmevnimi udeleženci zdravstvenega foruma sta bila H. Henry Chang, predsednik Evropske gospodarske zbornice na Tajvanu (ECCT), in Guillermo Martinez, namestnik vodje Evropskega gospodarskega in trgovinskega urada (EETO).