Prigrizki za Litvo v znak zahvale

0
808
Foto: I-Mei Foods Co.
Foto: I-Mei Foods Co.

Paketi prigrizkov, ki jih bo tajvansko živilsko podjetje podarilo Litvi v simbolični zahvali za donacijo cepiv proti Covidu-19, bodo posebno zasnovani ter vsebovali tudi zastave obeh držav, je izpostavil izvršni direktor podjetja I-Mei, Luis Kao (高志明).

Puhaste kroglice z okusom mleka, jagod in čokolade bodo pakirane v maloprodajne škatlice na katerih bo natisnjena zahvala »Hvala, Litva« v angleščini in litovščini, nad napisom bo slika zastav Tajvana in Litve, na dnu škatlice pa podoba Tajvana in belo srce v dveh dlaneh. 

Prigrizki bodo do konca julija poslani v Litvo v zahvalo za podarjenih 20.000 odmerkov cepiva AstraZeneca, ki jih bo Tajvan prejel do konca septembra.

Tudi širša tajvanska javnost je Litvi na različne načine izrazila svojo hvaležnost, vključno s številnimi denarnimi donacijami dobrodelnim ustanovam v tej državi.

Krizinio Nėštumo Centras, dobrodelna organizacija v Litvi, ki podpira predvsem nosečnice s posebnimi potrebami, je dejala, da je od Tajvana v obdobju med 23. in 30. junijem prejela kar 1.928 donacij v vrednosti 135.000 ameriških dolarjev. Center navadno prejme približno 20.000 ameriških dolarjev na leto prek donatorskih platform.

Druga dobrodelna organizacija v Litvi, Sklad za otroškega raka Rugutė, je med 23. junijem in 2. julijem prejela za več kot 25.000 evrov donacij. Organizacija MAMŲ UNIJA, ki podpira družine otrok z rakom, pa je junija prejela približno 50.000 ameriških dolarjev, kar je precej več kot običajnih 300 ameriških dolarjev, ki jih običajno prejme vsak mesec. Številni Tajvanci so naznanili, da bodo obiskali Litvo, čim bo pandemija pojenjala, medtem ko so mnogi drugi po napovedani donaciji naročali litovsko hrano in pijačo v trgovinah z njihovimi izdelki. RUTA Tajvan, uvoznik litovske čokolade, je dejal, da mora zaradi nedavnega velikega povpraševanja začasno prekiniti spletna naročila.