Odmevna mednarodna razstava kolesarske industrije Taipei Cycle v marcu 2021

0
1320
Foto: Taipei Cycle
Foto: Taipei Cycle

Ena največjih svetovnih razstav na področju kolesarske industrije, Taipei Cycle, ki jo organizira tajvanski Svet za razvoj zunanje trgovine (TAITRA), se po odpovedi leta 2020 iz varnostnih razlogov zaradi pandemije Covid-19, ponovno vrača na prizorišče v začetku marca 2021. Fizična razstava v Tajpeju bo potekala ob boku virtualnega dogodka, ki bo mednarodni kolesarski industriji pomagal prebroditi poslovne stiske zaradi pandemije.

Tajvanski izvoz električnih koles v EU se je leta 2019 povečal za 76,4 odstotka na 430,4 milijona ameriških dolarjev, s čimer je presegel Kitajsko in Hongkong ter prvič postal največji dobavitelj državam članicam EU. Po poročanju Ministrstva za gospodarske zadeve (MOEA) je Tajvan predstavljal 64,7 odstotka uvoznega trga EU, leto prej pa 32,4 odstotka.

Ministrstvo je zasluge za uspeh pripisalo stalnim inovacijam in uspešnem trženju tajvanskih proizvajalcev e-koles. Statistični podatki MOEA kažejo, da je celotni tajvanski izvoz e-koles leta 2019 znašal 863 milijonov ameriških dolarjev, kar je 128,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Foto: CNA
Foto: CNA

Na prvem mestu izvoznih destinacij tajvanskih e-koles je bila Nizozemska, sledile so ji ZDA in Nemčija.