Formosa Plastics odpira novo energetsko podjetje za naložbo v tovarno baterij

0
319
Predsednica uprave podjetja Formosa Smart Energy, Wang Rui-yu(王瑞瑜) in generalna direktor Liu Hui-chi. Foto: Formosa Smart Energy.
Predsednica uprave podjetja Formosa Smart Energy, Wang Rui-yu(王瑞瑜) in generalna direktor Liu Hui-chi. Foto: Formosa Smart Energy.

Podjetje za pametno energijo, ki ga je ustanovila Formosa Plastics Group (FPG), je v torek objavilo načrt za naložbo 16 milijard NT$ (535,22 milijona USD) v izgradnjo baze za proizvodnjo zelene energije s poudarkom na tovarni litij železovih fosfatnih baterij (LiFePO4 ali LFP) v industrijskem parku Changhua.

V skladu z načrtom bo v začetni fazi postavljena tovarna baterij in modulov s proizvodno zmogljivostjo 2,1 GWh, množična proizvodnja pa naj bi se začela v prvi polovici leta 2014. 

V drugi fazi se bo tovarna razširila s ciljem povečanja zmogljivosti proizvodnje baterij in modulov na 5 GWh. Proizvodna baza zelene energije bo obsegala okoli 6,1 ha površine.

Tajvansko letno povpraševanje po baterijah naj bi do leta 2030 doseglo 7.21 GWh, svetovno povpraševanje pa naj bi do leta 2030 doseglo 3000 GWh na letni ravni.

Poleg proizvodnje litij-železovih baterijskih celic in modulov namerava podjetje iz svoje tovarne v Južni Koreji nazaj na Tajvan prenesti tudi tehnologijo za recikliranje baterij, s ciljem sočasne proizvodnje in reciklaže baterij.

Poleg dobave različnih UPS sistemov (neprekinjenega napajanja) za nujne rezervne potrebe v Tajvanu, na Japonskem, v ZDA, jugovzhodni Aziji in drugih regijah, bo energetsko podjetje sodelovalo tudi s partnerji, kot sta Skwentex International Corp. in Fortune Electric Co., da zagotovi stabilnost tajvanskega električnega omrežja.

Pričakuje se, da bo imel sistem do konca leta 2022 zmogljivost več kot 50 MW.