Prvi odmerek cepiva AstraZenece sta prejela premier in minister za zdravje

0
993
Foto: Premier Su Tseng-chang (蘇貞昌) prejema cepivo, CNA
Foto: Premier Su Tseng-chang (蘇貞昌) prejema cepivo, CNA

Na Tajvanu se je začelo cepljenje proti covidu-19 s prvimi odmerki cepiva AstraZenece. Premier Su Tseng-chang (蘇貞昌) in minister za zdravje Chen Shih-chung (陳時中) sta prejela prve odmerke cepiva. Po cepljenju, je Su novinarjem dejal, da ne čuti bolečin ali nelagodja in upa, da mu bo javnost sledila in se cepila.

Nadzornik bolnišnice Wu Mai-szu (吳麥斯), prvi tajvanski medicinski delavec, ki je prejel odmerek cepiva AstraZenece, je dejal, da se počuti podobno kot po katerem koli drugem cepljenje in ga to sploh ne skrbi. Dejal je, da je večina uslužbencev bolnišnice izrazila pripravljenost, da prejme cepivo AstraZeneca.

Foto: Minister za zdravje Chen Shih-chung (陳時中) prejema cepivo, CNA
Foto: Minister za zdravje Chen Shih-chung (陳時中) prejema cepivo, CNA

S cepljenjem so na Tajvanu začeli danes v 57 določenih bolnišnicah, potem ko je država 3. marca prejela prvo serijo 117.000 odmerkov cepiva AstraZeneca. Prednost bodo imeli zdravstveni delavci v bolnišnicah, klinikah in karantenskih centrih, nato pa vsi, ki delajo na področju preprečevanja epidemij.

Tajvan je podpisal pogodbe za nakup 10 milijonov odmerkov cepiva AstraZeneca, 5,05 milijona odmerkov cepiva Moderna in 4,76 milijona odmerkov drugih cepiv prek programa COVAX. Do danes pa je Tajvanu uspelo pridobiti le 117.000 odmerkov AstraZenece.