Razvoj pametnega kmetijstva

0
657

Tajvan se pripravlja na revolucijo v kmetijstvu, pri čemer javno-zasebna partnerstva utirajo pot novemu obdobju. 

ATRI s sedežem v severnem mestu Hsinchu pomaga proizvajalcu biognojil pri vzpostavljanju opreme za razgradnjo mikroorganizmov in fermentacijo na svojih bazah doma in v tujini ter pri nadgradnji proizvodnega procesa v novem obratu kmetijskega biotehnološkega parka v Pingtungu. 

https://image.taiwantoday.tw/images/content_info/img20211119084156776.jpg

Tajvan se pripravlja na revolucijo v kmetijstvu, pri čemer javno-zasebna partnerstva utirajo pot novemu obdobju.

Drug pomemben korak je razširitev sektorskih izmenjav z lokalnimi akademskimi institucijami, zlasti s prestižno nacionalno tajvansko univerzo v mestu Taipei.

Cilj je povečanje učinkovitosti in zmanjšanje poslovnega tveganja s spodbujanjem uporabe najsodobnejših tehnologij, kot so visoko zmogljiva analitika podatkov, inteligentna mehanizacija, internet stvari in tehnike daljinskega zaznavanja.

https://image.taiwantoday.tw/images/content_info/img20211119083953473.jpg

Mikro vremenske postaje zbirajo podatke o rasti riža, ki se uporabljajo za načrtovanje uporabe gnojil, namakanja in drugih ukrepov za zatiranje škodljivcev in bolezni.

Podnebne spremembe ogrožajo vse vidike sodobnega življenja, kmetijstvo pa je eden najbolj ranljivih sektorjev. Sprejemanje novih tehnologij je edini način za zagotovitev trajnostnega razvoja kmetijstva.

https://image.taiwantoday.tw/images/content_info/img20211119084021349.jpg
Tehnologija veriženja blokov se uporablja za beleženje dostave izdelkov za zaščito pred ponarejanjem podatkov.

Droni naredijo veliko več kot škropljenje pesticidov in gnojil. Ponujajo zmogljivosti digitalnega slikanja in daljinskega zaznavanja, kar igra ključno vlogo pri usmerjanju tajvanskega kmetijskega sektorja k trajnostni prihodnosti.

Kljub negotovim časom, bodo znanje, orodja in viri pripomogli k oživitvi kmetijstva, hkrati pa ustvarili zdravo in uspešno prihodnost za vse.