Najlepši tajvanski hoteli večinoma v okrožjih Nantou in Hualian

0
490
Foto: Promisedland Resort & Lagoon Hotel. Vir: ez Travel.
Foto: Promisedland Resort & Lagoon Hotel. Vir: ez Travel.

Med desetimi izbranimi najlepšimi letoviškimi hoteli na Tajvanu, jih je kar sedem v okrožjih Nantou in Hualian, dveh najbolj priljubljenih tajvanskih počitniških destinacij, navaja potovalna agencija ez Travel, ki je decembra 2021 izvedla spletno raziskavo.

Ez Travel je izbrala 10 najlepših letoviških hotelov in 10 najlepših metropolitanskih hotelov na Tajvanu na podlagi spletnega glasovanja 150.000 internetnih uporabnikov in ocen 1.000 potnikov.

Štirje izmed najboljših izbranih letoviških hotelov se nahajajo v Hualienu: Promisedland Resort & Lagoon Hotel, Grand Cosmos Resort Ruisui Hotel, Hualien Farglory Hotel in Gaeavilla Resort.

Trije hoteli se nahajajo v okrožju Nantou: Le Midi Hotel Chitou, Hotelday Plus Sun Moon Lake in Fleur de Chine Hotel.

Foto: Fleur de Chine Hotel in Nantou County. Vir: ez Travel.
Foto: Fleur de Chine Hotel in Nantou County. Vir: ez Travel.

Dva hotela sta v severnem Tajvanu: Royal Chiaohsi v okrožju Yilan in Fullon Hotel Tamsui Fishermen’s Wharf v Novem Tajpeju, hotel Uni-Resort pa se nahaja v Tainanu v južnem Tajvanu.

Med najlepšimi 10 mestnimi hoteli se jih 5 nahaja v Tajpeju ali njegovem predmestju, med njimi, Okura Prestige Taipei Hotel, Caesar Park Hotel Banqiao, Shangri-La’s Far Eastern Plaza Hotel in Palais de Chine Hotel.

Med najboljše so se uvrstili tudi Orient Luxury Hotel in hotel Nice Prince s petimi zvezdicami, ki se nahajata v Chiayiju, hotel Lin v Taichungu in hotel H2O v Kaohsiungu.