Cvetje v fokusu

0
2348
FOTO: Chen Mei-ling, Chin Hung-hao

Svetovna razstava cvetja v središču Tajvana, ki bo potekala do 24. aprila je užitek za vsa čutila. Hortikulturni festival, ki se razprostira na treh lokacijah v obsegu 60 hektarov, vključuje približno 2500 vrst cvetja, pa tudi vrsto umetniških instalacij, inovativnih struktur ter plesne in glasbene prireditve.

Osrednji in največji paviljon cvetja se ponaša s toplo gredo orhidej, ki dokazujejo svetovno odličnost tajvanskih gojiteljev orhidej, kot tudi s cvetličnimi aranžmaji 36 umetnikov in ekip iz 18 držav.

Ostali paviljoni predstavljajo najnovejše zelene energije in okolju prijazne kmetijske prakse kot tudi različna umetniška dela in ostale zanimivosti kot so, na primer, film z mikroskopskimi slikami cvetnega prahu in semen, ki so prikazani na 556-palčni televizijski steni ali pa prigrizki in slaščice s tematskimi rastlinami. S privlačnimi zasloni, ki vključujejo milijone cvetov v vseh oblikah, velikostih in barvah, svetovna razstava cvetja osvetljuje razvoj napredne hortikulture, bogato biotsko raznovrstnost in tehnološko moč Tajvana.