Skupina Hon Hai predstavlja tri nova električna vozila

0
401
Foto: CNA
Foto: CNA

Tajvansko multinacionalno podjetje Hon Hai Technology Group (bolj znano kot Foxconn) je razstavi Svetovnega trgovinskega centra v Tajpeju predstavilo tri nove modele električnih vozil. 

Prototipe električnih vozil modela C, E in T je razvilo podjetje Foxtron Vehicles Technologies in se bodo sprva prodajali pod blagovnima znamkama Luxgen in China Motor Co. v povezavi z Yulonom.

Športni model C bo stal manj kot 1 milijon novih tajvanskih dolarjev (35.700 USD), dražja pa bosta luksuzni model E in električni avtobus. 

4,64 metra dolg model C je prvi električni avtomobil zgrajen na odprti platformi MIH in ga odlikuje elegantna, prostorna in varčna oblika. 

Model E s sistemsko močjo 750 konjev in dosegom 750 km vsebuje številne pametne funkcije, kot so prepoznavanje obrazov za odklepanje avtomobila, napreden električni pogon in tehnologija Skyactiv. 

Napredna električna vozila so bila izdelana v enem letu, kar kaže na velik potencial Tajvana v avtomobilskem razvoju. 

Vrhunec razstave je popestril ustanovitelj skupine Hon Hai, Terry Gou (郭 台 銘), ki se je na oder pripeljal z elegantnim modelom E. »To je najboljše darilo, ki sem ga kdaj dobil za svoj rojstni dan,« je dejal Gou, ki je ravno dopolnil 71 let.

Hon Hai si je zastavil cilj, da do leta 2025 zavzame 5-odstotni delež na svetovnem trgu električnih vozil, pričakuje pa, da bo do letošnjega leta ustvaril 30 milijard ameriških dolarjev od prodaje električnih vozil katerih delež lastnih komponent bo 40-odstoten.