Predsednica Tsai na Tajvanu pričakuje več tujih naložb

0
306
Foto: Predsedniški urad.
Foto: Predsedniški urad.

Predsednica Tsai Ing-wen je med sprejemom delegacije azijskih tajvanskih gospodarskih zbornic v Tajpeju dejala, da privabljanje čezmorskih naložb v Tajvan ostaja osrednja točka vladne politike krepitve gospodarske konkurenčnosti države.

Trije obsežni programi, ki jih je vlada začela julija 2019, krepijo zaupanje in dosegajo ta cilj, je dejala. To so: akcijski načrt za dobrodošlico tujim tajvanskim podjetjem, da se vrnejo na Tajvan, akcijski načrt za pospešeno vlaganje domačih podjetij in akcijski načrt za pospešeno vlaganje malih in srednjih podjetij.

Mnoga podjetja v državi se soočajo z izzivi, ki jih povzroča hitro prestrukturiranje svetovnih dobavnih verig zaradi pandemije in spreminjajoče se geopolitične pokrajine, je dejala Tsai. 

Do konca aprila je čezmorski kreditni jamstveni sklad obravnaval 300 vlog za posojila v skupni vrednosti več kot 99 milijonov ameriških dolarjev kar je bistvenega pomena za ohranjanje položaja države v svetovnih dobavnih verigah.

Ob tej priložnosti se je Tsaijeva zahvalila tajvanskim poslovnežem za podporo prizadevanjem države za priključitev k celostnemu in napredenemu dogovoru za transpacifiško prostotrgovinsko partnerstvo (CPTPP).