Michelinov vodnik 2020 vključuje kar 226 restavracij dveh tajvanskih mest

0
1746
Foto: Michelin Guide
Foto: Michelin Guide

Najprestižnejši gastronomski vodnik Michelin Guide 2020 je v svoj seznam uvrstil skupno 226 restavracij iz dveh tajvanskih mest.

Tajvanska prestolnica Tajpej se ponaša z uvrstitvijo 170 restavracij, osrednje mesto Taichung pa s 56 restavracijami. Med njimi je 30 restavracij prejelo Michelinovo zvezdico, 75 nagrado Bib Gourmand, 110 restavracij in 11 stojnic pa je prejelo nagrado Michelinov krožnik (The Plate Michelin / L’assiette).

Izvrsten rezultat je predvsem produkt dolgoletnih skupnih prizadevanj restavracij kot tudi vlade za promocijo značilne tajvanske kulinarike na mednarodnem prizorišču. Temu pritrjujejo javnomnenjske raziskave turistov, ki kažejo, da je hrana eden poglavitnih razlogov njihovega obiska Tajvana.

Michelin se odlikuje po svoji tradiciji iz leta 1936, izdelanih kriterijih ocenjevanja in ekipi profesionalnih anonimnih inšpektorjev, ki aktivno spremljajo gastronomsko dogajanje po svetu. Kriteriji ocenjevanja temeljijo na petih načelih: kakovost uporabljenih sestavin, mojstrstvo okusov in kuharskih tehnik, osebnost kuharskih mojstrov v njihovi kuhinji, vrednost za denar, ter doslednost med različnimi obiski.

Michelinova zvezdica je garancija za najvišjo kakovost kulinarike. Oznaka Bib Gourmand označuje restavracijo z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo. Kategorija  Michelinov krožnik označuje restavracije, v katerih iz svežih surovin skrbno pripravijo dober obrok in poskrbijo za domačnost vzdušja.