Začetek romanja Dajia Matsu

0
1794
Foto: CNA
Foto: CNA

Matsu (媽祖), boginja morja, katere podoba je posvečena v templju Dajia Jenn Lann (大甲鎮瀾宮) v Taichungu (臺中), se je 11. junija ob 23. uri v svečani procesiji odpravila na vsakoletno versko romanje.

Znamenito romanje Dajia Matsu je ena največjih verskih procesij in eden od najpomembnejših kulturnih dogodkov na Tajvanu.

Trije maliki in varuhi boginje Matsu se na posebnih nosilih 9 dni prenašajo na ramenih vernikov od templja do templja osrednjega in južnega dela Tajvana. Procesija, dolga 340 kilometrov, vsako leto pritegne na milijone vernikov. Letos pa je zaradi pandemije procesija omejena na približno 800 vernikov, ostali pa so spodbujani, da si dogodek ogledajo na spletu. Obenem zdravstveni protokoli vsem romarjem določajo ohranjanje varnostne socialne distance in nošenje mask, preventivni ukrepi pa vključujejo tudi merjenje temperature do trikrat dnevno.

Foto: CNA
Foto: CNA

Dogodek je bil prvotno načrtovan marca, vendar je bil prestavljen zaradi izbruha COVID-19, ki se je konec lanskega leta pojavil na Kitajskem.