Nova spletna stran, ki spremlja razvoj tajvanskega modela odziva v boju proti COVID-19

0
1810
Foto: CECC
Foto: CECC

Tajvanski osrednji epidemiološki center (CECC) je vzpostavil novo spletno mesto, ki kronološko sledi razvoju tajvanskega modela boja proti koronavirusu, s poudarkom na uspešnih prizadevanjih vlade in osebja v prvih bojnih vrstah pri obvladovanju pandemije.

Spletno mesto z naslovom »Ključna politika zoper COVID-19« prikazuje tajvanski odziv na epidemijo glede na stanje pandemije, ključne dogodke, mejno politiko, zaloge za pandemijo, preprečevanje širjenja v skupnosti, rešilni paket, politiko testiranja, raziskave in razvoj ter nadzor nozokomialne okužbe. Stran spremlja pomembne dogodke vse od decembra lani, ko je bil koronavirus prvič dokumentiran v kitajskem mestu Wuhan.

Po mnenju CECC, je ključen razlog za tajvanski uspeh pri omejitvi števila potrjenih primerov koronavirusa, zgodnja uvedba ukrepov zoper širjenju okužb, strog protokol karantene in sledenja stikov ter transparentna komunikacija z javnostjo. Ti ukrepi izhajajo iz izkušenj pridobljenih med izbruhom hudega akutnega respiratornega sindroma (SARS) leta 2003.

Namen nove spletne strani je z nudenjem preglednih referenčnih informacij pomagati drugim državam po svetu v boju zoper epidemiji.

Glede na statistične podatke CECC za 7. junij, je na Tajvanu bilo zabeleženih skupno 443 potrjenih primerov COVID-19 s 7 smrtnimi žrtvami.