Mednarodni tabor za drevesne plezalce

0
2205
FOTO: Hsu Ren-han
FOTO: Hsu Ren-han

Hsu Ren-han (許 荏 涵), ki je na Tajvanu prva certificirana strokovnjakinja za delovno plezanje po drevesih, bo letos marca gostila mednarodni tabor za drevesne plezalke.

Hsu, ki je leta 2017 pridobila certifikat Mednarodne zveze arboristov (ISA), je za Tajvansko tiskovno agencijo povedala, da upa, da bo tabor navdihnil več žensk, da se pridružijo njenemu edinstvenemu, čeprav precej neznanemu poklicu.

Hsu, rojena leta 1994, je prvič splezala na drevo v času študija na eni od skavtskih prireditev. Čeprav ji je plezanje z vrvmi in jermenom povzročalo omotice in številne žulje na rokah, se je Hsu zaljubila v plezalne izzive in se odločila da bo postala arboristka.

Njena naloga je večinoma obrezovanje dreves in vodenje tečajev plezanja po drevesih tako za odrasle kot otroke. Pomagala je tudi pri akademskih raziskovalnih prizadevanjih, kot je bilo na primer plezanje na 2800 let staro drevo v okrožju Nantou.

Poleg svojega dela se tudi redno udeležuje lokalnih in mednarodnih tekmovanj v plezanju na drevesa, ki vključujejo tudi simulacije reševanja poškodovanih plezalcev ter hitrostno plezanje na visoka drevesa.