Popotniška spletna stran Globe Spots je Tajvan že drugič uvrstila med 10 najboljših svetovnih destinacij

0
2117
FOTO: Hualien County Government

Tajvan je bil uvrščen na 8. mesto med 10. destinacijami na svetu, ki si zaslužijo več pozornosti, kot je navedla popotniška spletna stran Globe Spots.

Označen za klasično in priročno lokacijo z odličnimi kraji, je Tajvan požel največ pohval za svoje edinstvene znamenitosti in raznolike pokrajine, ki vključujejo visoke vrhove in tradicionalne podeželske skupnosti kot tudi kozmopolitanska mesta obsijana z neonskimi lučmi.

Tajvanske gore nudijo odlične možnosti za pohodništvo in sproščanja v toplih izvirih, medtem ko znamenite nočne tržnice ponujajo neomejene možnosti za vse ljubitelje dobre hrane.

Kar pa predvsem postavlja Tajvan v ospredje je njegova kompaktnost, še navaja Globe Spots, in dodaja, da se otok lahko zaokroži v nekaj dneh, toda za resnično doživetje je potrebnih več tednov.

Spletna stran še navaja, da otok postaja vse bolj popularna turistična destinacija in svetuje čim hitrejši obisk. Po podatkih turističnega urada je Tajvan leta 2018 prejel rekordnih 11 milijonov tujih obiskovalcev.