Tajvan bo podaril 10 milijonov kirurških mask

0
1806
Foto: MOFA
Foto: MOFA

Tajvan se je zavezal, da bo podaril 10 milijonov kirurških mask svojim diplomatskim zaveznicam, ZDA ter 11 evropskim državam za namen zaščite medicinskega osebja, ki se bori proti koronavirusu, je sporočilo Ministrstvo za zunanje zadeve.

Po navedbah ministrstva so tajvanska veleposlaništva svojim diplomatskim zaveznicam že podarila milijon mask, kmalu pa bo tajvanska vlada poslala še dodatni milijon opreme skupaj s termometri in infrardečimi zasloni.

Sedem milijonov mask bodo zagotovili medicinskim strokovnjakom v Belgiji, Franciji, Nemčiji, Italiji, Poljski, Španiji, Švici, Veliki Britaniji, Luksemburgu, Nizozemski in na Češkem.

V ZDA bo Tajvan poslal dva milijona mask, poleg že zagotovljene tedenske donacije 100.000 kosov.

Dejanja Tajvana so deležna pohval iz vsega sveta, tako vladnih organizacij kot številnih posameznikov. Dosežen je bil tudi večji napredek pri krepitvi mednarodnega sodelovanja v boju proti koronavirusu.

Ob tem postaja vse bolj jasno, da Tajvan ne bi smel biti izključen iz globalnega sistema javnega zdravja. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) bi morala vključiti Tajvan v vse njene povezane dejavnosti, mehanizme in sestanke, ki pripomorejo k uresničevanju zdravja vseh ljudi sveta.