TSMC ponuja več kot 2 milijona NT$ imetnikom magisterijev ali doktoratov

0
320

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), največji pogodbeni proizvajalec čipov na svetu, namerava zaposliti 1500 novih magistrov in doktorjev znanosti v letu 2023, pri čemer bo povprečna letna plača dosegla tudi 2 milijona NT$ (65.573 USD).

Novačenje kandidatov se bo začelo sredi septembra, ko bo TSMC obiskal 16 tajvanskih univerz in opravil razgovore s študenti, ki bi se jim želeli pridružiti, so zapisali v izjavi.

Zaželeni bodo kandidati z diplomami na številnih področjih, vključno z elektroniko, elektrotehniko, optoelektroniko, strojništvom, fiziko, kemijo, informacijskim inženiringom, upravljanjem informacij in industrijskim upravljanjem.

Medtem je TSMC dejal, da hčerinska družba TSMC Design Technology Japan načrtuje odprtje pisarne v Osaki, kar bo drugi center za raziskave in razvoj na Japonskem. Podjetje TSMC Design Technology Japan, ki je bilo ustanovljeno v Yokohami januarja 2020, je odprlo center za oblikovanje 3D IC marca 2021.

Na področju proizvodnje je TSMC leta 2021 v Kumamotu odprl skupno proizvodno podružnico s Sony Semiconductor Solutions – Japan Advanced Semiconductor Manufacturing, Inc. (JASM). Skupno podjetje gradi tovarno rezin, ki naj bi začela z masovno proizvodnjo leta 2024, z uporabo 22 in 28 nanometrskih procesov TSMC za izdelavo posebnih čipov.