Tajvan in Slovaška sta sklenili dogovor o pravosodnem sodelovanju

0
530
Foto: Tajvanski zunanji minister Jaushieh Joseph Wu (levo) in predstavnik Slovaške Martin Podstavek ob podpisovanju sporazuma (MOFA)
Foto: Tajvanski zunanji minister Jaushieh Joseph Wu (levo) in predstavnik Slovaške Martin Podstavek ob podpisovanju sporazuma (MOFA)

3. avgusta sklenjen sporazum o pravosodnem sodelovanju v kazenskih zadevah med Tajvanom in Slovaško potrjuje zavezanost vlade k sodelovanju s podobno mislečimi partnerji širom sveta v boju proti nadnacionalnemu kriminalu, navaja tajvansko Ministrstvo za zunanje zadeve (MOFA).

V skladu z novim sporazumom, ki sta ga sklenila predstavnik Tajvana v Bratislavi, David Nan-Yang Lee in predstavnik Slovaške v Tajpeju, Martin Podstavek, sta se obe strani obvezali k povečanju izmenjave zakonov, praktičnem sodelovanju in rednim posvetovalnim srečanjem.

MOFA je na svojem uradnem računu na Twitterju objavila: »Vezi med Tajvanom in Slovaško rastejo! To potrjuje Sporazum o pravosodnem sodelovanju v kazenskih zadevah, podpisan pred zunanjim ministrom Wujem in pravosodnim ministrom Tsaijem, ki je že v veljavi. Za odličen rezultat se zahvaljujemo predstavnikoma Lee in Podstavek, Petru Osuskyju in Michalu Kotlariku.«

Odkar sta Tajvan in Slovaška leta 2003 ustanovili vzajemna predstavništva, so se dvostranske vezi na področjih od kulture in izobraževanja do tehnologije in trgovine močno okrepile. Slovaška je bila prva država v Evropski uniji, ki je potnike iz Tajvana izvzela iz obvezne karantene.