Tajvan vnovič izglasovan za top destinacijo izseljencev na svetu

0
1133
Foto: Taiwan Today, Chin Hung-hao
Foto: Taiwan Today, Chin Hung-hao

Izsledki letošnje raziskave Expat Insider 2021 organizacije InterNations iz Münchna, največje svetovne skupnosti ljudi, ki živijo v tujini, že tretjič zapored uvrščajo Tajvan med najboljše destinacije na svetu za izseljence.

V raziskavi je sodelovalo več kot 12.000 anketirancev 174 narodnosti, ki živijo v 186 državah in ozemljih. Med 59 ocenjenimi destinacijami sta se na drugo in tretje mesto uvrstili Mehika in Kostarika, na dnu seznama pa so se znašli Kuvajt, Italija in Južna Afrika.

Stopnja zadovoljstva anketirancev je bila ocenjena na osnovi petih indeksov: življenjskih stroškov, enostavnosti nastanitve, osebnih financ, kakovosti življenja in delovanja v tujini.

Velika večina anketirancev na Tajvanu najbolj ceni cenovno dostopnost in kakovost tajvanskega zdravstvenega varstva kot tudi lokalno prometno infrastrukturo. Medtem ko se Tajvan po enostavnosti naselitve ni uvrstil med prvih 10 držav, pa je bila ocenjen za najbolj prijazno državo, navaja poročilo in dodaja, da se na Tajvanu vsi anketiranci počutijo varne.